Over ons

Over TaalHorizon B.V.

Wie zijn wij? TaalHorizon B.V. is een jong bedrijf dat anderstaligen in Nederland op weg wil helpen door het leren beheersen van de Nederlandse taal.

 

Als asielzoeker ben je verplicht geweest te vertrekken en je wordt ook verplicht een nieuwe start te maken, maar hoeveel vragen hierbij komen kijken is voor velen onvoorstelbaar!

We weten allen dat Nederland bestaat uit systemen en regels en soms is het voor de Nederlands sprekenden al moeilijk genoeg, laat staan voor een niet gealfabetiseerd persoon of anderstalige.
Een veel voorkomend probleem die de asielzoekers hebben wanneer ze een start willen maken, is de angst om contacten te leggen. De angst die ontstaat door het gebrek aan taal. Vaak willen ze wel, maar weten ze niet hoe ze hun muur moeten doorbreken.
Die muur is ontstaan omdat ze opnieuw moeten beginnen. Ze willen wel leren, maar hoe?
Ze willen op weg, maar hoe? Ze willen werken, maar hoe en waar?

Wij, TaalHorizon B.V., willen samen de antwoorden op al deze vragen zoeken. Hoe beginnen we hiermee? Dit doen wij door taalcursussen aan te bieden op verscheidene niveaus, waaronder: Alfa, Inburgering en het Staatsexamen Nederlands.

Om het onze cursisten zo makkelijk mogelijk te maken en de kans te geven puur te focussen op het leren van de taal, bieden we vele gemakken aan.
Wij bieden de cursisten aan zo dicht mogelijk bij huis de cursus te volgen (vaak in buurthuizen of verenigingen). Verder helpen wij hen door het zoveel mogelijk inroosteren van de lestijden op de gewenste tijdstippen. Vele van hen hebben te maken met de schooltijden van hun kinderen. Is het dan niet geweldig als ze tussendoor optimaal gebruik kunnen maken van hun tijd door het leren van de Nederlandse taal? Daar denken wij natuurlijk graag aan mee.

Shadi Alyaseen, 01-09-2018

Neem contact op!

Rotterdam

Strevelsweg 700 (unit 310) 3083 AS  Rotterdam

TELEFOONNUMMER

010 – 313 39 88

E-mail

info@taalhorizon.nl

Neem contact op!

Translate »